Şafak Hesaplama 2024, % 100 Doğru Hesaplama
Şafak Hesaplama ile ilgili tüm detayları bu sayfada sizin için anlattık…Hesapladıktan sonra yoruma şafağınızı ve terhis tarihinizi yazın lütfen.
Şafak Hesaplama
Şafak Hesaplama ile ilgili özellikle yeni askerlik sisteminin gelmesiyle eski bir çok program güncelliğini yitirdi. Düzgün safak hesaplama programı neredeyse kalmadı. Sizin için detaylı ve düzgün hesap yapabilen şafak hesaplama programı hazırladık.
Şafak Hesaplama Yeni Sistem
Şafak Hesaplama Yeni Sistem ile birlikte yıllık izin süreleri, askerlikten sayılan sıhhi izin ve hava degisimi süreleri, yol izin süreleri vs. birçok konuda değişiklik yapıldı. Yukarıdaki program güncel bilgiler ile hesaplama yapmakta ve size en doğru sonucu vermektedir.
Terhis Hesaplama Nasıl Yapılır?
Terhis Hesaplama yapabilmek için öncelikle askerlikten sayılan ve sayılmayan günleri bilmeniz gerekmektedir. Mesela 6 ay Normal askerliğini yapan biri için 6 güne kadar alacağı sıhhi izin-istirahat-hava değişimi , askerliğini uzatmaz ve normal terhis olması gereken tarihte terhis olur. Fakat 7 gün istirahat alırsa 7-6=1 gün askerliği uzar.
Şafak Hesaplama İçin Kanuni İzin Hakları ;
- Bedelli Askerler için 1 gün,
- Yedek Subay/Astsubay için 24 gün,
- Normal Askerler (6 aylık) için 6 gündür.
Sıhhi İzin / Hava Değişimi Hakları;
- Bedelli Askerler için 1 gün,
- Normal Askerler ve Yedek Subay/Astsubaylar için 6 gündür.
Askerlik Hesaplama Yapılırken Hatalar
Askerlik Hesaplama esnasında yapılan en büyük hata Resmi Terhis Tarihi ile Terhis Mahiyetinde İzin arasındaki farkları bilmemekten kaynaklanmaktadır. Diğer bir hata ise Yol İzin Hakkı konusunda yanlış bilgi sahibi olmaktan kaynaklanmakta. Gelin bunları basitçe anlatalım…
Resmi Terhis Tarihi
Çok basit olarak tespit edilir. Askerliğinizi hangi statüde yapacaksaniz ona gore sevk tarihinizin “ay” kısmına o kadar ay ekleyeceksiniz.
Resmi Terhis Tarihi Hesaplama Örnek
Normal askerler 6 ay askerlik yapar. Diyelim ki sevk tarihi 15.02.2020 olsun. Hemen ay kısmına 6 ay ekleriz yani Resmi Terhis Tarihi 15.08.2020 olur.
Aynı şekilde bedelli askerler 1 ay ekleyecek, Yedek Subay ve Yedek Astsubaylar 12 ay ekleyecek.
Terhis Mahiyetinde İzin
Terhis Mahiyetinde İzin , kısa ismi ile TMİ demek, yani bu asker izne gidecek ve sonrasında bir daha kışlaya geri dönmeyecek yani izinden hemen sonra terhis olmuş olacak demektir. Daha iyi anlatmak gerekirse sizin yasal olarak sahip olduğunuz kanuni izin hakkınızı askerliğinizin en sonunda kullanıyorsunuz ve böylece izne ayrılıp bir daha gelmiyorsunuz. Buna tamamen siz karar veriyorsunuz. Yani izninizi ister askerliğinizin ortasında kullanın ister en sonunda kullanın.
Yol İzin Hakkı
Yol İzin Hakkı demek, sizin askeri birliğinize giderken yolda geçirdiğiniz süre de askerlikten sayılıyor demektir. Tabi burada askerlik şubeniz ile gideceğiniz askeri birlik arasindaki mesafe yol izin hakkınızın kaç gün olacağını belirleyecek.
Askerlik Hesaplama esnasında eğer askerlik şubeniz ile birliginizin bulunduğu il arasi 800 km.den az ise 1 gün gidiş, 1 gün dönüş yol izni verilir size. Bu mesafe 800 km.den fazla ise 2 gün gidiş, 2 gün dönüş yol izni verilir. Eğer yol izninizi askerliğiniz boyunca kullanmaz ve en son terhis olurken kullanmak isterseniz size sadece gidiş yol izni verilir. Yani Terhis Mahiyetinde İzin olarak sadece gidiş yol izni verilir.
Acemi Birliğiniz ile ilgili bilgi almak icin tıklayınız…
Usta Birliğiniz ile ilgili bilgi almak için tıklayınız….
Yeni Askerlik Sistemi Tüm Detaylar için Tıklayınız….
Askerlik konusunda detaylı bilgiler alabilmek için Mehmet Tv Komando youtube kanalı için Tıklayınız…
7179 Sayılı Askeralma Kanunu için Tıklayınız…
Askeralma Daire Başkanlığı için Tıklayınız…