39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, Kıbrıs-Çamlıbel
39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Çamlıbel/KKTC’de bulunmaktadır.
39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, Kıbrıs-Çamlıbel
Kıbrıs, Akdeniz’de mevcut 5 büyük adadan büyüklük itibarıyla üçüncüsüdür. Türkiye’den 65 mil uzaklıktadır. Kıbrıs’ın toplam yüz ölçümü 9.251 km²’dir. Bu yüz ölçümünün % 35’i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarıdır. Akdeniz ikliminin karakteristiklerini taşır. En sıcak ayların (Haziran-Temmuz-Ağustos) ortalama sıcaklığı 36 derecedir. Yıllık ortalama sıcaklık ise 22 derece civarındadır.
Garantör devlet olan Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te Mutlu Barış Harekâtı sonunda bu günkü statü, yani iki kesimli Kıbrıs oluşmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirdiği 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı ile adaya barış gelmiş ve Türk toplumunun, kuzeyde can ve mal güvenliğinin sağlanması neticesinde, 13 Şubat 1975’te Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur. 1974-1983 yılları arasında toplumlar arası görüşmeler olumlu sonuç vermeyince, Kıbrıs Türkü kendi geleceğini tayin etme hakkını kullanarak 15 Kasım 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri; Kıbrıs Türklerini, Rum tedhiş örgütlerinin katliamından kurtarıp insanca, özgür olarak yaşamalarını sağlamak ve 1959 yılında imzalanan ittifak anlaşması sonucunda verilen hakları korumak amacıyla; 20 Temmuz 1974’te görevine başlamıştır. Halen Kıbrıs Türklerinin haklarının korunması için görevine devam etmektedir.
KKTC’ye hava yolu ile gelişler Ercan (Lefkoşa) Havaalanından yapılmaktadır. Ada’ya Mersin ve Taşucu’ndan gemiler kalkmaktadır. Taşucu-Girne arası deniz otobüsü ve feribot seferleri vardır. Feribotlar araç ve yolcu, deniz otobüsleri ise sadece yolcu taşımaktadır. Deniz yolu ile adaya, Mersin ve Taşucu’ndan resmi ve özel şirketlere ait gemiler kalkmaktadır. Feribot veya deniz otobüslerine binmeden önce işlemlerinizi tamamlamanız gerekir, zira geçiş yapıldıktan sonra tekrar dışarı çıkmak mümkün değildir.
Taşucu-Girne arası ortalama olarak; deniz otobüsü ile 2,5 saat, feribot ile 6 saat, Mersin-Gazimağusa arası feribot ile 10 saat sürmektedir.
39’uncu Mknz.P.Tüm.K.lığına tertip edilen her er için Eğitim Birliğince mutlaka resimli hudut geçiş belgesi düzenlenmektedir.
39’uncu Mknz.P.Tüm.K.lığına tertip edilen erbaş ve erlerin öncelikle devlet imkânları ile intikali esastır. Eğitim birlikleri tarafından Dz.K.K.lığının imkanları ile gemi planlaması yapılmaktadır.
Dz.K.K.lığının imkanları ile gelecekseniz izin kağıdınızın arkasında bulunan intikal tarihinde en geç saat 12:00’de 2’nci Ulaştırma Terminal Birlik Komutanlığında (Mersin) hazır bulununuz.
Kendi imkânlarıyla Kıbrıs’a gitmek isteyen erbaş ve erlerin, Kıbrıs’a giriş yaptıkları liman veya havaalanındaki İnzibat Birlik Komutanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Aksine hareket edenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
Harçlık ve bankacılık işlemleri;
- Erbaş ve erler harçlıklarını, T.C Ziraat Bankasından almaktadır
- Çamlıbel’de T.C Ziraat Bankası ve T. Halk Bankası ATM cihazları mevcuttur.
- Güzelyurt’ta T. Halk Bankası, T.C Ziraat Bankası, İş Bankası ve bu bankalara ait ATM cihazları mevcuttur.
- Girne’de T. Halk Bankası, T.C Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası ve bu bankalara ait ATM cihazları mevcuttur.
- Lefkoşa’da T.Halk Bankası, T.C Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, İNG Bankası ve bu bankalara ait ATM cihazları mevcuttur.
İletişim Bilgileri;
- Tümen Aile İletişim Merkezi : 0392 721 36 95
- 39’uncu Mknz.P.Tüm.K.lığı : 0392 721 34 18
- 14’üncü Alay K.lığı : 0392 723 66 14
- 39’uncu Topçu A.K.lığı : 0392 241 22 46
- 49’uncu P.A.K.lığı : 0392 714 54 66
- 50’nci Mknz.P.A.K.lığı : 0392 241 24 86
- Des.K.lığı : 0392 721 33 47
Seyahat esnasında veya 39’uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’na katılmadan önce kendisinin subay veya astsubay olduğunu belirterek, size askerlik yapacağınız birlikte tanıdığı olduğunu, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak dolandırıcılarla karşılaşabilirsiniz. Bu tür işlemlerin tamamı bilgisayar ortamında yapılmaktadır. Bu kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.
Acemi birliğinizde birazdan sayacağımız malzemelerden bazıları ve bunların dışında birçok malzeme tarafınıza devlet tarafından verilmektedir. Ancak yaptığımız uzun araştırma sonucu birliğinize giderken yanınıza almanızı önerdiğimiz malzemeler şunlardır; Boyuna asılan cüzdan, tıraş köpüğü, tıraş bıçağı, banyo tıraş bıçağı, diş fırçası ve macunu, lif, sabun, şampuan, ıslak mendil, peçete, tırnak makası, cımbız, el-yüz kremi, kulak çubuğu, yara bandı, saat, bot boyası ve fırçası, bot ve valiz için asma kilit, içlik, eldiven/boyunluk/bere, mavi tükenmez kalem, not defteri, siyah asetat kalemi, el feneri, kitap okuma lambası, kamerasız tuşlu telefon, ankesörlü telefon kartı, bankamatik/kredi kartı, sivil kıyafet.
Kışlaya gelirken yanınızda fotoğraf makinesi, teyp, radyo, dizüstü bilgisayar, CD/DVD, taşınabilir bellek, ses kayıt cihazları vb. malzemeler ile kesici ve delici aletler, yiyecek ve içecek ile benzeri maddeler getirmeyiniz. Kışlada Android/IOS akıllı telefonlar dışındaki tuşlu ve kamerasız cep telefonlarını kullanabilirsiniz. Sadece Turkcell Askercell hat kullanabilirsiniz. Bu hattı sadece kayıt-kabul esnasında, nizamiye bölgesinde kurulan Turkcell stantlarından alabilirsiniz.
Yanınızda getirdiğiniz paranızı emanet maksadıyla kimseye vermeyiniz. Kışla içerisinde nakit para ile alışveriş yapılmamaktadır. Kantinden yapılan alışverişlerde kredi kartları ve bankamatik kartları kullanılmaktadır. Yaptığınız her alışveriş sonunda size verilen alışveriş fişini mutlaka kontrol ediniz ve saklayınız. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda amirlerinize müracaat ediniz. Kışla içerisinde bankamatik ve PTT şubeleri mevcuttur, işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz.
Tedavi amacıyla yanınızda getirdiğiniz ilaçları girişte görevliye teslim ediniz. Sürekli kullandığınız ilaçları ancak doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu şekilde bir durumunuz varsa bunu mutlaka bölükteki rütbeli personele anlatın. Acil haller dışında yemin edinceye kadar gerek şehir içi gerekse de şehir dışı izin verilmemektedir.
Orada bulunduğunuz süre içinde sizden hiçbir maksatla para toplamayacaktır, toplanamaz. Herhangi bir vesileyle para toplayan olursa komutanlarınıza haber verin.
Acemi Birliğinizde sizlere tüm istihkaklarınız (kamuflaj elbise, bot, don, fanila, pijama, atlet, künye levhası, çorap, havlu, şapka, şort, eldiven, terlik, spor ayakkabısı, eşofman, diş fırçası, diş macunu, tıraş kremi, şampuan, sabun vb.) verilmiştir. Bunları usta birliğinizde de kullanacağınız için kaybetmemeniz gerekir. Aksi halde ceza alabilirsiniz.
Günlük gereksinim duyacağınız malzemeler (bot boyası, kalem, defter, telefon kartı vb.) kantinlerde bulunmaktadır. Kışlalarda değişik yerlerde ankesörlü telefonlar mevcuttur. Kantinlerde telefon kartları bulunmaktadır. Ailenize ulaşamazsanız mutlaka komutanlarınıza söyleyiniz. Sizlere yardımcı olacaklardır. Kışlada ATM, PTT, Kantin, Berber, Terzi, Fotoğraf Stüdyosu, Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi ile Revir bulunmaktadır.
Hafta içi 12:00 ile 14:00 ve 17:00 ile 19:00 saatleri arasında, cumartesi-pazar ve resmi tatil günlerinde ise 08:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaretçileriniz sizi ziyaret edebilirler.